1%


Amennyiben iskolánk szellemisége megnyerte tetszését, kérjük tevékenységünket támogassa adója 1%-ának felajánlásával, melyet kiemelten közhasznú fenntartó egyesületünk számára tehet meg.

A befizetett adó 1%-ról Rendelkező nyilatkozat adóbevalláshoz innét tölthető le.

A Győri Waldorf Egyesület számlájára az adóhivataltól 2016-ban az adó 1%-ának felajánlásából 800.435,- Ft érkezett.
Az egyesület az összeget a Forrás Waldorf Iskola fenntartására fordította.
Köszönjük mindazoknak, akik támogatásukkal biztosították az Egyesület és az Iskola működőképességét!

Köszönjük !

Kedvezményezett:

Győri Waldorf Egyesület
Adószáma: 18532384-1-08
Bankszámla szám: 10700031-25114801-51100005
email: fenntarto(kukac)forraswaldorf.hu


 

***

Kedves Szülőtársak!
 
Amennyiben még nem rendelkeztek a személyi jövedelemadójuk 1%-áról, kérjük támogassák adójuk 1%-ával a Győri Waldorf Egyesületet, a Forrás Waldorf Iskola fenntartóját. Az 1%-ból befolyt támogatás az iskola működtetésére kerül felhasználásra. A rendelkező nyilatkozatot legkésőbb 2013. május 21. napig szükséges benyújtani a NAV-hoz (az ezt követően beérkezett nyilatkozatokat a NAV nem veszi figyelembe).

A Győri Waldorf Egyesület adószáma:   18532384-1-08

A nyilatkozaton az adózó neve és adóazonosító jele mellett csak az egyesület adószámát kell feltüntetni (természetesen a nyilatkozat második 1%-os rendelkezésén kívül, ha ezzel is élni kívánnak)

Azok részére, akik a munkáltatójuk felé leadták már nyilatkozatukat az 1% Egyesületünk részére történő felajánlásáról, ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!
 

Az 1%-ról történő rendelkezés lehetőségei önadózó esetén, valamint azok részére, akik a bevallást már benyújtották, de nem rendelkeztek az 1%-ról, ill. ha az adóhatóság készíti el a bevallást:

a) Önadózó esetén

A 1253-as bevallási nyomtatvány része az EGYSZA lap, amely az adó 1+1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozat.

Ha mindkét kedvezményezetti körbe tartozó részére kíván támogatást juttatni, akkor a személyi jövedelemadó bevallás „EGYSZA” elnevezésű lapján található rendelkező nyilatkozat mindkét részét ki kell tölteni. Amennyiben csak az egyik kedvezményezetti körbe tartozó szervezetre kíván rendelkezni, és nem elektronikus úton nyújtja be a rendelkező nyilatkozatát tartalmazó személyi jövedelemadó bevallását, akkor az „EGYSZA” elnevezésű lapon található másik nyilatkozatra szolgáló részt üresen kell hagyni.

Az azonos kedvezményezetti körbe tartozó szervezetek közül csak egy javára lehet rendelkezni. A rendelkező nyilatkozaton a név és az adóazonosító jel mellett, az első kedvezményezetti körbe tartozó szervezet esetében a kedvezményezett adószámát, a második kedvezményezetti körbe tartozó egyház és a kiemelt költségvetési előirányzat esetén a technikai számot kell feltüntetni, ez utóbbiak esetén a kedvezményezett neve is feltüntethető.

Az elektronikus úton történő adóbevalláshoz ÁNYK keretprogram és ügyfélkapu jelszó szükséges. Az elektronikus bevallásnak szintén része az EGYSZA lap.

b) Már beküldött adóbevallás esetén, ha nem rendelkezett az adó 1 %-ról

Nyomtassa ki (letölthető a www.forraswaldorf.hu honlapunkról) és töltse ki az EGYSZA lapot (az EGYSZA lapot nem szabad szétválasztani akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz 2013. május 21-ig. A területileg illetékes adóhatóság postacíme a www.nav.gov.hu honlapon, ill. a 06-40/42-42-42 telefonszámon elérhető.

Amennyiben elektronikusan már beküldte az adóbevallását, de nem rendelkezett az 1%-ról, akkor május 21-ig lehetőség van arra, hogy az elektronikus rendelkező nyilatkozatát a bevallástól elkülönülten küldje meg. Ez esetben nem a bevallás részét képező EGYSZA lapon, hanem a külön programban található „12EGYSZA” megnevezésű nyilatkozat kitöltésével és elektronikus továbbításával rendelkezhet.

c) Ha az adóhatóság készíti el az Ön adóbevallását

Postai vagy elektronikus úton ellenőrzés végett megküldött, az adóhatóság által már kitöltött adóbevallásában töltse ki az EGYSZA lapot és adóbevallásával együtt küldje vissza.

Köszönettel:

Győri Waldorf Egyesület

netsol.hu