Könyv-ajánló

Vekerdy Tamás: Másféle iskolák ( Talán Waldorf ? )

Vekerdy Tamás közel húsz éve foglalkozik a reformpedagógiák, az alternatív iskolák elméleti és gyakorlati kérdéseivel, s maga is bábáskodott az első kelet-európai Waldorf-iskola, a solymári létrejötténél. 


Vekerdy Tamás: Milyen iskola kell a gyereknek?

A Waldorf - Iskola első 3 évéről...


    
Beszélgetőtárs Jámbor Judit : Vekerdy

Az interjúkötetben Vekerdy Tamás vall önmagáról, nagy találkozásairól, élete fordulópontjairól, pályája nehéz és örömteli pillanatairól. 


Vekerdy Tamás : Az iskola betegít ?


Szülők, tanítók, intézmények - csak mellékszereplői a népszerű pszichológus, Vekerdy Tamás írásainak, "főhőse" ezúttal is az egyszeri és megismételhetetlen adottságokkal bíró individualitás, a gyermek. 

 
Vekerdy Tamás : Az óvoda és az első iskolai évek - a pszichológus   szemével

Vekerdy Tamás e könyv megírása előtt tíz esztendeig dolgozott gyakorló pszichológusként nevelési tanácsadóban, tehát valóban "élesben" találkozott ezekkel a kérdésekkel, amelyek mögött azonban mindig ott állt egy segítségre szoruló gyermek, család, vagy éppen egy pedagógus, egy intézmény - diagnózisai, következtetései éppen ezért lehetnek mindannyiunkhoz szólóak. 

 
Hegedűs Miklós : Az ember útja a művészet tükrében

A könyv az emberi tudat változásait követi nyomon a művészeti alkotások tükrében. Célja, hogy segítséget nyújtson a Waldorf-pedagógusoknak a tájékozódásban a művészet és az egyetemes kultúra területén. A megközelítés alapja az ember fejlődéséről alkotott szellemtudományos kép. Számos színes és fekete-fehér kép illusztrálja a szöveget. 
Bóna László : A formáktól az erőkig - A sors homeopátiás felfedezése

A homeopátiás esetek valódi gyógyulásai, a Waldorf-pedagógusképzés "meseelemzés" és "kreatív írás" tantárgyai, és az alternatív cirkuszi színészképzés valószínűleg minden kreatív emberben érdeklődést keltenek
.
   

netsol.hu